Site icon זכרון יעקב | zichron-yaakov פורטל החדשות של זכרון יעקב והסביבה

ארוחה קיצית: עוף במחבת פסים עם תפוחי-אדמה בצל בדבש

אפשר להגדיר אותה כארוחת צהרים ו/או ארוחת ערב קלה יחסית. היא  הכי חשוב מזינה ומשביעה מבלי להציק בימים חמים אלו. אם תקפידו במרכיבים ואופן ההכנה, תהיה התוצאה עוף עם תפוחי-אדמה בצל בדבש ותבלינים, עסיסי וטעים.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

הטעם הנפלא הזה של בשר חרוך מעט והעסיסיות שופעת מהבשר באים ממחבת הגריל – פסים, כידוע, מיועדת להכנת סטייקים, חזה עוף, פרגיות, דגים ועוד כמו גם לצרוב חצילים וירקות בדרך כלל כתוספת למנה בשרית.

מחבת פסים מזכירה את אותה תחושת צלייה בגריל וגם בשל התדמית הבריאותית שלהן (כי הן מצריכה רק מעט שמן, אם בכלל. מחבת פסים, מאפשרת לנו לצלות את העוף עם פחות מגע ישיר עם החום של מחבת. רצוי לא לחמם מחבת קרמית ללא מעט מאד שימון, זאת רק כדי לשמור על שלמותו של הציפוי.

◄עוף במחבת פסים עם תפוחי-אדמה בצל בדבש ותבלינים, מרכיבים;

לערבב הכל ולצפות את העוף היטב עם התבלינים.

ארוחה קיצית: עוף במחבת פסים עם תפוחי-אדמה בצל בדבש ותבלינים | עיבוד צילום: שולי סונגו ©

◄לפזר עליהם;

◄אופן ההכנה;

לסגור את המכסה ולבשל כ- 35-40 דקות עד שהעוף מוכן לבדוק עם מזלג שהמזלג חודר בבשר העוף בקלות, לאחר מכן, יש להפוך את המחבת, כך שהעור של העוף יהיה למעלה ולזלף רק על העוף;

לסגור את המכסה ועכשיו להפוך את המחבת, כך שהעור של העוף, יתקרמל מעט על האש כ-3-4 דקות, זהירות לא לשרוף. זהו, להגיש ולהתענג.

בתיאבון וקיץ נעים.

Exit mobile version