Site icon זכרון יעקב | zichron-yaakov פורטל החדשות של זכרון יעקב והסביבה

עוף בתוספת לימון בלאדי

מקורו של לימון הבלאדי בטריפולי. המוצר עשוי מלימונים משובחים, טריים ומוחמצים, שמן צמחי, שום טרי, מלח ותבלינים. הוא מתאים לסלט טונה, סנדוויצ’ים סלט ירקות וכתוספת לתבשילים, כגון: עוף בלימון.
המצרכים:

שמן קנולה
1 לימון שלם קלוף ופרוס דק
4 שיני שום פרוסות
חופן עלי כוסברה קצוצה
1 עוף מחולק או 4 כרעי עוף
½ מיכל לימון בלאדי של תבליני פרג
½ כוס מים
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל לבן
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר. מוסיפים את פרוסות הלימון. מוסיפים למעלה לימון בלאדי. מוסיפים את פרוסות השום הטרי, חצי מכמות הכוסברה הקצוצה, מלח, כורכום ופלפל לבן ומסדרים מעל את חלקי העוף.

מעל מפזרים שוב מלח, פלפל לבן, כורכום וכוסברה קצוצה. מחממים הכל על אש גבוהה. כשרותח- מבשלים על אש קטנה עד שמתאדים כל המים (כשעה – תלוי בחלקי העוף. אם העוף אינו מפריש נוזלים, יש להוסיף ½ כוס מים).

מדי פעם יש להפוך את כל חלקי העוף כדי שיתבשל מכל צדדיו.

מוגש באדיבות תבליני פרג.

Exit mobile version