מי אינו אוהב את הפרי המתוק והעסיסי, בעל הצורה האופיינית והמיוחדת, שנקשרו לו כתרים ודימויים כה רבים – קבלו את האגס. מתכון ללחם מיוחד במינו וטעים
המצרכים:
¾ חבילה מרגרינה רכה.
¾ כוס סוכר.
2 ביצים. 2 כוסות קמח.
1- 1/2 כפיות אבקת אפיה.
½ כפית סודה לשתיה. קורט מלח.
1 כוס אגסים קלופים וחתוכים לקוביות.
מיץ מלימון אחד.
½ כוס גבינת צ’דר.
אופן ההכנה:
מערבלים את המרגרינה עם הסוכר, מוסיפים את הביצים זו אחר זו ומערבבים היטב. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, סודה לשתיה ומלח ומוסיפים לתערובת המרגרינה. מוסיפים את האגסים, מיץ לימון וגבינת צ’דר ומעבדים היטב. מניחים בתבנית אפיה מאורכת ומשומנת ואופים בחום בינוני עד שמשחים.
לטיפים בנושא אגסים – לחץ כאן