Site icon זכרון יעקב | zichron-yaakov פורטל החדשות של זכרון יעקב והסביבה

שלווים ממולאים בנוסח רומא

כחמשת אלפי שנה אחרי יציאת מצרים, הופך השליו, העוף ששימש כמזון עיקרי בתפריט (יחד עם המן), על שולחנם של אבותינו במדבר, למאכל טרנדי ועכשווי על שולחנם של אניני הטעם, מחפשי החידושים.
שלווים ממולאים בנוסח רומא
qui_180k-nl_002.jpg

החומרים:

8 שליוים
50 גר’ חמאה
50 גר’ חזה אווז מעושן פרוס

למילוי:

50 גר’ קוביות קטנות חזה אווז מעושן
2 כפות עשבי תבלין טריים קצוצים – בזיליקום, דפנה
1 ביצה
50 גר’ חמאה
200 גר’ פירורי לחם
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

מתבלים את השלווים מבפנים ובחוץ בפלפל. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי, וממלאים את השלווים.

קושרים את הרגליים בחוט סוגרים את השלווים עי טיגון בחמאה ושמן זית למספר דקות, עד להשחמה קלה

מניחים פרוסות חזה אווז על השליו בתבנית האפייה צולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 20 דקות.

מומלץ, להגיש עם ירקות אפויים בתנור.

Exit mobile version